Lunchen in Waalwijk: De beste plekken voor een heerlijke middagpauze

Lunchen in Waalwijk

Waalwijk, de bruisende stad in het hart van Noord-Brabant, biedt niet alleen een rijke geschiedenis en gezellige sfeer, maar ook tal van uitstekende lunchmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreide lunch met vrienden, of een zakelijke bijeenkomst met collega’s, Waalwijk heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om te lunchen in Waalwijk.

1. Brasserie Het Genieten

Gelegen aan het Raadhuisplein, is Brasserie Het Genieten een populaire keuze voor zowel locals als bezoekers. Deze brasserie biedt een uitgebreid lunchmenu met een scala aan heerlijke gerechten. Van frisse salades tot smakelijke sandwiches en warme maaltijden, hier kun je genieten van een veelzijdige lunch.

Aanrader: Probeer de “Clubsandwich Kip”, een klassieke sandwich met gegrilde kip, bacon, sla, tomaat en mayonaise, geserveerd met een portie frietjes.

2. De Galgenwiel

Voor wie graag geniet van een mooi uitzicht tijdens de lunch, is De Galgenwiel de ideale plek. Gelegen aan de rand van Waalwijk met uitzicht op een prachtig meer, biedt dit restaurant een serene omgeving om van je lunch te genieten. Het menu is gevarieerd met zowel Nederlandse klassiekers als internationale gerechten.

Aanrader: De “Caesarsalade” met knapperige kip, romige dressing en vers geraspte Parmezaanse kaas is een absolute hit.

3. Broodje Bazar

Als je op zoek bent naar een snelle en smakelijke lunch, dan is Broodje Bazar de plek voor jou. Deze gezellige bakkerij staat bekend om zijn ambachtelijke broodjes en gebak. Ideaal voor mensen die onderweg zijn of gewoon zin hebben in iets kleins en lekkers.

Aanrader: Het “Bazar Speciaal” broodje met gerookte zalm, roomkaas, kappertjes en rode ui.

4. Lunchroom Bij Anton

Lunchroom Bij Anton ligt in het centrum van Waalwijk en biedt een huiselijke sfeer met een uitgebreid lunchmenu. Je kunt hier genieten van een rustig middagje uit met heerlijke gerechten, variërend van soepen en salades tot rijkelijk belegde broodjes.

Aanrader: De “Tomatensoep met Basilicum” geserveerd met een versgebakken ciabatta broodje.

5. Eethuis van Heinde

Eethuis van Heinde is een gezinsvriendelijke locatie met een uitgebreide lunchkaart waar iedereen blij van wordt. Hier kun je genieten van zowel koude als warme gerechten, ideaal voor een gezellige gezinslunch.

Aanrader: De “Van Heinde Burger”, een sappige runderburger met cheddar, bacon, sla, tomaat en huisgemaakte saus.

6. Koffiebar ‘t Goede Moment

Voor de koffieliefhebbers onder ons is een bezoek aan Koffiebar ‘t Goede Moment een must. Naast geweldige koffie, serveert deze hippe koffiebar ook heerlijke lunchopties zoals avocado toast en verse salades.

Aanrader: De “Quinoa Salade” met feta, granaatappel, spinazie en een frisse citroendressing.

7. Theetuin de Roos

Net buiten het centrum van Waalwijk vind je Theetuin de Roos. Deze idyllische plek is perfect voor een rustige lunch in een natuurlijke omgeving. Hier kun je genieten van gezonde en smakelijke gerechten terwijl je ontspant in de prachtige tuin.

Aanrader: De “Tarte Flambée” met geitenkaas, honing, walnoten en rucola.

8. Café Koosje

Café Koosje is een begrip in Waalwijk. Dit gezellige café heeft een uitgebreid lunchmenu met voor ieder wat wils. Van klassieke Nederlandse lunchgerechten tot verrassende internationale opties, bij Koosje zit je altijd goed.

Aanrader: Probeer de “Vega Wrap” gevuld met hummus, gegrilde groenten, en een yoghurtdressing.

9. Grand Café Du Nord

Luxe en comfort komen samen bij Grand Café Du Nord. Dit stijlvolle café, gelegen in het hart van Waalwijk, biedt een uitgebreid lunchmenu dat zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zal stellen.

Aanrader: De “Steak Sandwich” met gegrilde biefstuk, gekarameliseerde uien en een pittige mosterdmayonaise.

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een ontspannende lunchplek of een chique plek voor een zakelijke bijeenkomst, Waalwijk heeft het allemaal. De veelzijdigheid van locaties en menuopties zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws kunt proberen en je smaakpapillen kunt verwennen.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Wil je deelnemen aan discussies, exclusieve inhoud ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste updates? Registreer je vandaag nog!

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Verken gerelateerde artikelen en verhalen