Ontbijten in Waalwijk: De beste plekken om je dag te beginnen

Ontbijten in Waalwijk

Waalwijk, gelegen in het hart van Noord-Brabant, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en gezellige sfeer. Maar wist je dat deze charmante stad ook een fantastische ontbijtbestemming is? Of je nu op zoek bent naar een rustige start van de dag met een goed boek, een plek om te netwerken met collega’s, of een gezinsvriendelijke locatie voor de zaterdagochtend, Waalwijk heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste plekken om te ontbijten in Waalwijk.

1. Brasserie Het Genieten

Gelegen aan het Raadhuisplein, is Brasserie Het Genieten een populaire keuze voor zowel locals als bezoekers. Deze brasserie biedt een uitgebreid ontbijtmenu met opties variërend van klassieke croissants en versgebakken brood tot gezonde yoghurt bowls met vers fruit en granola. Hun koffie is altijd versgemalen en zorgt voor de perfecte kickstart van je dag.

Aanrader: Probeer de “Ontbijt Special”, een combinatie van verse jus d’orange, een gevulde omelet, diverse soorten brood en een selectie van beleg.

2. De Galgenwiel

Voor wie graag geniet van een mooi uitzicht tijdens het ontbijten, is De Galgenwiel de ideale plek. Gelegen aan de rand van Waalwijk en met uitzicht op een prachtig meer, biedt dit restaurant een serene omgeving om de dag te beginnen. Het menu is gevarieerd met zowel traditionele Nederlandse ontbijtopties als internationale gerechten.

Aanrader: De uitgebreide “Galgenwiel Breakfast” met gebakken eieren, spek, saucijzenbroodjes en een selectie van verse sappen en smoothies.

3. Broodje Bazar

Op zoek naar een snel maar heerlijk ontbijt? Broodje Bazar is een gezellige bakkerij die bekend staat om zijn ambachtelijke broodjes en gebak. Ideaal voor mensen die onderweg zijn of gewoon zin hebben in iets kleins en lekkers.

Aanrader: Het “Huisgemaakte Krentenbrood”, geserveerd met boter en een kopje versgezette koffie.

4. Lunchroom Bij Anton

Hoewel de naam anders doet vermoeden, biedt Lunchroom Bij Anton ook een fantastisch ontbijtmenu. Deze knusse lunchroom ligt in het centrum van Waalwijk en heeft een huiselijke sfeer. Perfect voor een rustig ochtendje uit.

Aanrader: De “Anton’s Ontbijtplank” met diverse soorten kaas, vleeswaren, huisgemaakte jam en vers fruit.

5. Eethuis van Heinde

Als je op zoek bent naar een gezinsvriendelijke optie, dan is Eethuis van Heinde een uitstekende keuze. Hier kunnen kinderen genieten van speciale kinderontbijtjes terwijl ouders zich tegoed doen aan een uitgebreid buffet.

Aanrader: Het “Familie Ontbijt Buffet”, waar er voor ieder wat wils is, van vers fruit en yoghurt tot warme gerechten zoals pannenkoeken en roerei.

6. Koffiebar ‘t Goede Moment

Voor de koffieliefhebbers onder ons is een bezoek aan Koffiebar ‘t Goede Moment een must. Deze hippe koffiebar serveert niet alleen geweldige koffie, maar ook heerlijke ontbijtopties zoals avocado toast en chia pudding.

Aanrader: De “Avocado Toast Deluxe” met een gepocheerd eitje en een pittige dressing, perfect gecombineerd met een cappuccino of latte.

7. Theetuin de Roos

Vlak buiten het centrum van Waalwijk vind je Theetuin de Roos. Deze idyllische plek is ideaal voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad. In de prachtige tuin kun je genieten van rust en natuur terwijl je smult van een gezond en smakelijk ontbijt.

Aanrader: De “Gezonde Start”, een combinatie van vers geperste sappen, volkoren brood met hummus en een fruitsalade.

8. Café Koosje

Café Koosje is een begrip in Waalwijk. Dit gezellige café heeft een uitgebreid ontbijtmenu met voor ieder wat wils. Van klassieke Nederlandse ontbijtjes tot verrassende internationale gerechten, bij Koosje zit je altijd goed.

Aanrader: Probeer de “French Breakfast”, bestaande uit verse croissants, Franse kazen en een glas bubbels.

9. Grand Café Du Nord

Luxe en comfort komen samen bij Grand Café Du Nord. Dit stijlvolle café, gelegen in het hart van Waalwijk, biedt een uitgebreid ontbijtmenu dat zelfs de meest veeleisende fijnproever tevreden zal stellen.

Aanrader: De “Champagne Ontbijt”, een elegant ontbijt met een glas champagne, luxe broodjes en een selectie fijne kazen en vleeswaren.

Of je nu een vroege vogel bent of juist graag rustig aan je dag begint, Waalwijk heeft voor ieder wat wils als het gaat om ontbijten. De veelzijdigheid van locaties en menuopties zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws kunt proberen en je smaakpapillen kunt verwennen. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende ontbijtuitje in Waalwijk en ontdek zelf waarom deze stad zoveel te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Wil je deelnemen aan discussies, exclusieve inhoud ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de laatste updates? Registreer je vandaag nog!

Sluit je aan bij onze gemeenschap!

Ben je op zoek om deel te nemen aan discussies, exclusieve inhoud te ontvangen, en als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates?

Verken gerelateerde artikelen en verhalen